APPLE GOURD LILAC HORN


Cooking Time - 30 mins

INGREDIENTS :
Apple Gourd - 1 kg
Black Sesame Seeds - 50 gms
பாறையில பூ மொலைச்சு பார்த்தவக யாரு? 

Ground nut - 50 gms
அன்பு கொண்ட நெஞ்சத்துக்கு ஆயிசு நூறு

Rice Bran oil - 100 ml
நித்தம் நித்தம் உன் நெனப்பு நெஞ்சு குழி காயும்

Lal Mirchi powder - 2 tbsp
Sambar powder - 2 tbsp
Salt - 2 tbsp
Milk - 1/2 litre
Palm sugar - 4 tbsp
Curry leaves - 10
Mustard dhal mix - 2 tbsp
பறிக்க சொல்லி தூண்டுதே பவழ மல்லி தோட்டம்

Ginger garlic paste - 2 tbsp

நீ வர எதிர்பார்த்தது இந்த நந்தவனம் நந்தவனம் 
நீ தொட இங்கு பூத்தது இந்த செம்பவழம் செங்கமலம்

DIRECTIONS :
Peel the apple Gourd and cut into half.Remove the inner layer and seeds.
Cut the apple Gourd into small cubes and wash in water.Soak in milk for 1 hour before cooking.

Pulse Grind the sesame seeds and groundnut in a mixer grinder coarsely.

In a frying kadai,add oil and add mustard dhal mix,curry leaves,ginger garlic paste and fry for a minute.

Add  the sesame groundnut mix and fry for another minute.Add in the Chilli powder and sambhar powder and fry untill oil bubbles out.

Add the Apple Gourd and fry for 5 mins.Add the palm sugar.Add milk and cover and cook for 15 minutes.Stir occassionally.

Ready to serve with wheat chappathis and dhal rice.