Cooking Time - 30 mins
INGREDIENTS :
Apple Gourd - 1 kg
Black Sesame Seeds - 50 gms
Ground nut - 50 gms
அன்பு கொண்ட நெஞ்சத்துக்கு ஆயிசு நூறு
Rice Bran oil - 100 ml
நித்தம் நித்தம் உன் நெனப்பு நெஞ்சு குழி காயும்
Lal Mirchi powder - 2 tbsp
Sambar powder - 2 tbsp
Salt - 2 tbsp
Milk - 1/2 litre
Palm sugar - 4 tbsp
Curry leaves - 10
Mustard dhal mix - 2 tbsp
பறிக்க சொல்லி தூண்டுதே பவழ மல்லி தோட்டம்
Ginger garlic paste - 2 tbsp
நீ வர எதிர்பார்த்தது இந்த நந்தவனம் நந்தவனம்
நீ தொட இங்கு பூத்தது இந்த செம்பவழம் செங்கமலம்
DIRECTIONS :
Peel the apple Gourd and cut into half.Remove the inner layer and seeds.
Cut the apple Gourd into small cubes and wash in water.Soak in milk for 1 hour before cooking.
Pulse Grind the sesame seeds and groundnut in a mixer grinder coarsely.
In a frying kadai,add oil and add mustard dhal mix,curry leaves,ginger garlic paste and fry for a minute.
Add the sesame groundnut mix and fry for another minute.Add in the Chilli powder and sambhar powder and fry untill oil bubbles out.
Add the Apple Gourd and fry for 5 mins.Add the palm sugar.Add milk and cover and cook for 15 minutes.Stir occassionally.
Ready to serve with wheat chappathis and dhal rice.